4
(1)

دعاوی کیفری، اقدامات قضایی پرونده های مربوط به جرم ها و مجازات ها است. به گونه ای که دعوی یا شکایت های کیفری، مربوط به اعمالی است که به موجبات آن اعمال، مال، جان وآبروی(و غیره)اشخاصی در معرض خطر قرار گرفته باشد. این شکایت ها به دادرسی حق و جلوگیری از اقدامات منتقد، زمانی که به محاکم قضایی متوصل شده باشیم گفته می شود.دعاوی کیفری

انواع دادگاه کیفری

دعاوی کیفری انواع مختلفی دارد که در آن نوع و شخصیت مجرم دارای اهمیت است. از انواع دادگاه های کیفری می توان به کیفری یک، انقلاب، نظامی، روحانیت، اطفال و نوجوانان اشاره کرد. دادگاه کیفری یک، به جرم هایی که مجازات آن ها اعدام، حبس تغزیری بیشتر از 10 سال، جرم های سیاسی و مطبوعاتی و همچنین جرم هایی که نصف دیه کامل را باید به شاکی پرداخت کنند رسیدگی می کند. اما دادگاه انقلاب برخلاف دادگاه کیفری یک، براساس نوع جرم است بنابراین با جرم هایی مانند: اقدام علیه امنیت داخلی و خارجی کشور، بغی، افساد فی الارض، تخریب، اتلاف اموال به منظور مقابله با نظام و تمام جرایم مرتبط با مواد مخدر، قاچاق اسلحه، مهمات و… رسیدگی می کند. در دادگاه های روحانیت و نظامی شخصیت مجرم مهم بوده و به جرمی که در لحظه انجام وظیفه رخ دهد؛ مربوط است و در این دو دادگاه قابل طرح و رسیدگی خواهد بود.در صورتی که مجرم در حین انجام عمل مجرمانه کمتر از هجده سال باشد، پرونده به دادگاه اطفال و نوجوانان ارجاع داده می شود.دادگاه کیفری دو، به دادگاه عمومی معروف است. اگر جرمی که انجام شده است؛ جزو هیچ کدام از مواردی که نام بردیم نباشد، این پرونده به دادگاه کیفری دو ارجاع خواهد شد. نکته ای که باید به آن توجه داشت این است که فرآیندهای قضایی در دادگاه های کیفری یک و انقلاب با حضور سه قاضی انجام خواهد شد.دعاوی کیفری

مطالعه کنید درباره‌  وکیل ملکی امارات

مراحل دعاوی کیفری

دعاوی کیفری دارای مراحلی است که این مراحل به شرح زیر است:

  • دادسرا: بر اساس قانون به منظور اینکه به یک جرم رسیدگی شود ابتدا باید شاکی خصوصی شکایت خود را در دادسرا ثبت کند. پس از این مرحله دادسرا بازپرسی را انتخاب می کند، که مسئول تحقیقات مقدماتی هستند. این بازپرس ها بر حسب جرمی که اتفاق افتاده به موضوع رسیدگی می کنند و مشخص می کنند که می توان این پرونده را به دادگاه ارجاع داد یا خیر. اگر نظر بازپرس بر این باشد که شخص مجرم است پرونده را به دادگاه کیفری منتقل می کنند.
  • دادگاه کیفری: قاضی بر اساس مجرم شناخته شدن متهم و سند هایی که در پرونده موجود است و با تعیین وقت به پرونده رسیدگی کرده و پس از تطبیق دادن اطلاعاتی که از دادسرا به دست آمده و قوانین کیفری شروع به صدور رأی می کند.
  • دادگاه تجدیدنظر: معمولا رأی های دادگاه های کیفری قابل تجدید نظر در دادگاه تجدیدنظر استان ها هستند. متهم می تواند برای باز بینی پرونده خود از دادگاه تقاضای تجدید نظر کند.که در چنین حالتی باید اسناد و دلایل خود را به دادگاه ارجاع دهد.
  • دیوان عالی کشور: با توجه به قوانین کیفری در بعضی از دعاوی که مجازات آن ها مانند: اعدام، حبس ابد، قصاص، قطع عضو باشد؛ در خواست رسیدگی مجدد به این پرونده ها در دیوان عالی کشور صورت می گیرد. بنابراین شخصی که رأی تجدیدنظر دادگاه بر علیه او آمده باید درخواست فرجام خواهی خود را به دیوان عالی کشور تقدیم کند سپس بر اساس مقررات و قوانین نظارت و رسیدگی شود که رأی صادر شده مطابق موازین شرعی بوده است یا خیر.
  • اجرای احکام کیفری: بعد از قطعیت در رأی صادر شده، پرونده برای اجرای حکم، به دادسرای مربوطه ارسال می شود. در اجرای احکام کیفری بر اساس رأی و مجازاتی که قاضی پرونده برای مجرم در نظر گرفته است به مرحله اجرا می رسد.
  • تقاضا های کیفری پس از صدور رأی: این موارد بعد از صادر شدن رأی دعاوی هایی در دادگستری شکل می گیرند. اصل دعوای اعاده زمانی مطرح می شوند که رأی قطعی اعلام شده باشد و بر اساس مقررات و اصول در قانون باشد. در مورد تخفیف مجازات و یا تبدیل کردن آن ها به یکدیگر، ابزار هایی هستند که قانون در اختیار ما می گذارد برای مثال ابزاری مانندآزادی مشروط.
  • اهمیت دعاوی کیفری: دعاوی کیفری به وضع عمومی جامعه می پردازد و با اهمیت دادن به این موضوعات، نظم و امنیت عمومی جامعه حفظ می شود. اگر به طور صحیح به این دعاوی رسیدگی نشود؛ متهمین و مجرمین برای انجام مجدد جرم تشویق خواهند شد.
مطالعه کنید درباره‌  امورحقوقی مهاجرت به امارات

برای ارتباط با وکیل پایه یک کیفری در تهران مقاله ما با همین نام را مطالعه نمایید.

  • دعاوی کیفری

    تعزیرات و مجازات های بازدارنده

    قصاص مجازات فردی است که مرتکب قتل یا صدمات بدنی شده است. دیه ها جایگزین قصاص ها هستند چه در جنایت های عمدی و چه غیر عمد. مجازات های بازدارنده جزو مجازات هایی هستند که از سمت دولت برای حفظ نظم و رعایت مصالح اجتماعی در مقابل ارتکاب جرایم مقرر می شود.

شما میتوانید برای اشنایی بیشتر با خدمات ما در دبی روی اینجا کلیک کنید.دعاوی کیفری

مجازات و اقدامات تربیتی

در قوانین مجازات و اقداماتی تعبیر شده است که هدف آنها تربیت است، که عبارت اند از:
حدود
دیات
قصاص
تعزیرات
اقدامات تأمینی و تربیتی

مخاطبان عزیز از شما سپاس گزاریم که تا انتهای مقاله با ما همراه بودید.سوالات و نظرات خود را در قسمت کامنت ها با ما در میان بگذارید.

شما میتوانید ما را در اینجا دنبال کنید.

منبع: صفحات وب

چه قدر به این محتوا علاقه داشتید؟

امتیاز خودتان را ثبت کنید

میانگین امتیازدهی: 4 / 5. تعداد ثبت امتیاز: 1

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *