0
(0)

رسول کوهپایه‌زاده، وکیل پایه يك دادگستری در گفت‌وگو با «فرهیختگان» تحلیلی از عفو و آزادی تعدادی از محکومان عمومی و امنیتی توسط قوه قضائیه ارائه کرد که مشروح این گفت‌وگو در ادامه آمده است.

درخصوص آزادی‌هایی که قوه قضائیه درباره محکومان امنیتی انجام می‌دهد، ارزیابی شما چیست؟ چطور قوه در دوره آقای رئیسی به این نتیجه رسیده و از نظر شما این اقدام چه اثراتی خواهد داشت؟

حضور آقای رئیسی در راس مدیریت قوه قضائیه با شعار تحول قضایی همراه بود و این تحول قضایی در ابعاد مختلفی خود را نشان داد، ازجمله درخصوص بحث تغییر رویکرد نگاه امنیتی و سیاسی به موضوعاتی که صرفا جنبه قضايي و کیفری دارد.

در این فرآیند بعد امنیتی از برخی موضوعات ازجمله جرم سیاسی و تشکیل دادگاه‌های سیاسی برای اولین‌بار زدوده شده و این تغییر نگاه و رویکرد در قالب پیشنهاد عفو و بخشودگی هم خود را نشان داده است. همان‌طور که اشاره کردید، برای اولین‌بار در مدیریت جدید قوه قضائیه هم بحث عفو محکومان امنیتی مطرح شد، ازاین‌رو این قضیه در ابعاد مختلف قابل بررسی است.

آزادی محكومين سیاسی نشانه شناخت دقیق مقتضیات روز جامعه از سوی رئیس محترم قوه است.

به نظر می‌رسد این عفو و بخشش نشان از اقتدار توام با رافت اسلامی حاكميت دارد و از دشمن‌تراشی‌های بی‌مورد جلوگیری می‌کند.

این اقدام با رویکرد جذب حداکثری مسائل را پیش می‌برد که این از بینش و شناخت عمیق سیاسی و اجتماعی رئیس قوه قضائیه حکایت دارد. بنابراین درمجموع به نظر می‌رسد این رویکرد می‌تواند جامعه را از آفاتی که با آن مواجه است، بیشتر مصون بدارد.
سوال دیگر موضع موافقان و مخالفان این طرح است؛ برخی موافق این طرح هستند و اذعان دارند باعث گشایش‌های اجتماعی و آزادی‌های این‌چنینی می‌شود و برخی اذعان دارند ممکن است این قضیه خطرناک باشد. درخصوص تفکیکی که پیرامون جرائم سیاسی و امنیتی صورت گرفت، ارزیابی شما چیست؟
وقتی پیشنهاد عفو و بخشودگی مطرح می‌شود قبلا این امر در کمیسیون عفو و بخشودگی مورد بررسی قرار می‌گیرد. قطعا مرجع ذی‌صلاح با بررسی اینکه افرادی که محکومیت پیدا کردند، داراي سابقه و انگیزه‌های مغرضانه و نیت‌ براندازانه بوده اند يا خير، اشراف دارند بايد توجه داشت كه جو اجتماعی یا فشارهای اقتصادی‌ که وجود دارد، انگیزه اصلی انجام این اقدامات به‌اصطلاح مجرمانه بوده است. بنابراین من فکر می‌کنم این قضیه با نگاه کارشناسی انجام شده و به نظر می‌رسد نه‌تنها واجد جنبه منفی نیست بلکه قطعا آثار مثبتی‌ به‌بار خـــواهد آورد.

مطالعه کنید درباره‌ 

چه قدر به این محتوا علاقه داشتید؟

امتیاز خودتان را ثبت کنید

میانگین امتیازدهی: 0 / 5. تعداد ثبت امتیاز: 0

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *